Den 1:a april var det avspark för Allsvenskan 2018. Hur har det då gått för de favorittippade lagen och finns det några skrällar?

Favorittippade

  • Malmö – Favoriter till guldet enligt många innan säsongen startade. Efter sex spelade omgångar har laget två vinster, två förluster och två oavgjorda. Det räcker till en tiondeplats. I mångas ögon en besvikelse, men än är det långt kvar av säsongen.
  • AIK – Många hade förutspått att laget skulle infinna sig någonstans i toppen av tabellen och så blev det. Efter sex spelade omgångar ligger AIK på en andraplats i tabellen med fyra vunna matcher och två oavgjorda. Hittills håller laget den nivå som de förutspåddes göra.
  • Östersund – Ligger snäppet under Malmö med två vinster, en oavgjord och tre förluster. Dock slog laget Brommapojkarna med hela 4-0 i senaste matchen, kanske var det vändningen.

Skrällar

  • Hammarby – I dagsläget ledare av den Allsvenska tabellen med respektingivande fem vinster och en oavgjord match. Laget var av många tippade att hamna någonstans runt mittenstrecket, men har inlett säsongen strålande. Återstår att se om det kan räcka hela vägen.
  • Örebro – Ett lag som inte var speciellt omtalat inför säsongen och även här förutspåddes en plats någonstans i mitten. Idag ligger laget på en hedervärd tredje plats med tre vinster och tre oavgjorda. I senaste matchen gjorde Örebro imponerande tre mål på tolv minuter mot Dalkurd.
  • Kalmar – Nykomlingen som för närvarande innehar femteplatsen. Slog bland annat favorittippade Malmö med 3-0. Ingen vet var detta kan sluta.

Spännande fortsättning väntar…

May 9th, 2018

Posted In: Uncategorized